Danileţ audiat în dosarul judecătoarei Crina Muntean şi a avocatului Ioan Sava

Danileţ audiat în dosarul judecătoarei Crina Muntean şi a avocatului Ioan Sava

Controversatul judecător de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileţ a fost audiat în calitate de martor în dosarul avocatului din Oradea, Ioan Sava. Rolul magistratului a fost de a explica modul în care o colegă de-a lui, judecătoarea Crina Muntean, de altfel parte vătămată în acest dosar, a fost afectată de existenţa unor comentarii pe o reţea de socializare postate de pe profilul avocatului-inculpat. Gazeta de Cluj a prezentat în urmă cu câteva luni abuzurile la care a fost supus Ioan Sava şi totodată modul în care s-a construit un rechizitoriu împotriva lui, bazat strict pe câteva afirmaţii publice pe Facebook, scrie Gazetadecluj.ro

A analizat cazul atunci când era la CSM

Chemat în faţa instanţei de judecată de la Oradea, Cristi Danileţ a dat declaraţii cu privire la relaţia de prietenie a acestuia cu judecătoarea Crina Munteanu şi totodată a menţionat că a analizat această speţă în perioada în care era membru la Consiliului Superior al Magistraturii(CSM).

„Arăt că mă aflu în relaţii de colegialitate şi nu de prietenie cu persoană vătămată Crină Munteanu (n.r- Muntean).

Arăt că o cunosc pe persoana vătămată Crina Muntean din anii 2009-2010, respectiv este vorba despre perioada în care mi-am desfăşurat activitatea la Judecătoria Oradea.

Ulterior, după numirea subsemnatului în calitate de membru CSM, am analizat două dosare care o priveau pe persoana vătămată Crina Muntean. Primul dosar se referea la prelungirea mandatului de preşedinte de secţie penală la Tribunalul Bihor, iar al doilea dosar privea o acţiune disciplinară a unui judecător de la Curtea de Apel Oradea, respectiv Mircea Puşcaş, unde persoana vătămată Crina Muntean a fost audiată în calitate de martor.

Citește mai mult AICI.

Categories: Cluj, Justiție

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*