De acum Polivalenta din Cluj are 9300 de locuri. A apărut afară și cubul video

Sursa foto: Primăria Cluj Napoca

Sala Polivalentă din Cluj are 9300 de locuri. Oficial lucrările de extindere plus dotări – de circa 16 milioane lei – au fost încheiate și au primit acceptul FIBA. Investiția a fost demarata pentru ca la Cluj să fie găzduit Campionatului European de Baschet.

Lucrările de modernizare și extindere de la Sala Polovalentă au fost realizate de Con-A din Sibiu (plus proiectanți Dico și Țigănaș) care au avut un contract de  16 milioane lei pentru lucrările de proiectare și execuție (extindere și dotări).

Potrivit Primăriei, lucrările executate și finanțare de instituție au implicat suplimentarea numărului punctelor de acces în sală, a punctelor de vânzare a biletelor și a aparaturii din parcarea subterană. Potrivit primarului Emil Boc se poate realiza acum plata parcării cu cardul iar aparatele de parcare dau restul în bancnote. S-au îmbunătățit sistemele de iluminat și de sonorizare, s-au montat LED-uri pe suprafața de joc și la etajul I,  a fost montată o suprafața de parchet fixă în sala B, pentru a oferi sportivilor condiții cât mai asemănătoare celor din sala principală.

Sursa foto: Primăria Cluj Napoca

A crescut și numărul de locuri ale sălii de la 7.227 la 9.300.  În 2015, Mircea Cristescu (fost președinte de club de baschet și fost jucător) spunea că cea mai importantă carte a candidaturii României, cu polivalenta din Cluj, pentru Eurobasket a fost promisiunea că în Sala Polivalentă de la Cluj încap cel puțin 10.000 de oameni. Din delegație a făcut parte chiar proiectanții sălii, Dico și Țigănaș, prin arhitectul Șerban Țigănaș care a fost cel care a convins bordul FIBA că se poate.

De asemenea, a apărut în fața sălii și cubul video, astfel încat să permită transmiterea de imagini în timp real din interiorul sălii. Acest cub făcea parte din caietul de sarcini inițial al licitației pentru execuția polivalentei. 

Primarul Emil Boc a anunțat că s-a primit acceptul FIBA în această săptămână pentru polivalentă, după modernizare.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui, în perioada 1-7 septembrie 2017, meciurile din cadrul 
Grupei C a FIBA EuroBasket 2017.  La competiție vor participa reprezentativele de seniori ale 
Spaniei, Croației, Ungariei, Muntenegru, Cehiei si României. 
Sursa foto: Primăria Cluj Napoca

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.