Demersuri pentru reconstrucția fabricii Solina, distrusă în totalitate de un incendiu

Demersuri pentru reconstrucția fabricii Solina, distrusă în totalitate de un incendiu

 Compania Solina a început demersurile pentru reluarea activității de producție la Alba Iulia, înregistrând la Primărie o cerere pentru certificatul de urbanism de reconstrucție a fabricii, distrusă în totalitate de un incendiu la începutul lunii februarie.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, solicitarea certificatului de urbanism pentru reconstrucția fabricii de producție și depozitare condimente alimentare a fost înregistrată la începutul acestei săptămâni. Anterior, a fost depusă și o solicitare de desființare a fabricii distruse de incendiul din 2 februarie.

Incendiul care a distrus în totalitate fabrica Solina din Alba Iulia a izbucnit în dimineața zilei de 2 februarie şi a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. El a cerut ajutor, iar pompierii şi-au dat seama că nu vor reuşi să stingă flăcările care deja aveau o înălţime de câţiva metri şi au cuprins întreaga clădire, astfel că forţele au fost suplimentate. După câteva ore, folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reuşit să localizeze şi să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare. Pentru stingerea lor în totalitate pompierii au intervenit aproape cinci zile.

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca fiind cel mai mare producător de condimente din România.

Categories: Alba

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.