Zeci de mașini au tranzitat, miercuri seara, Vama Borș, din județul Bihor. Românii din Diaspora se întorc în țară pentru a participa, vineri, la un miting anti-PSD a cărui organizare nu și-a asumat-o nimeni. Românii care muncesc în afara țării au fost întâmpinați la vamă de localnici cu steaguri tricolore și bannere cu mesaje precum împotriva partidului de guvernământ: „Noi, poporul,cerem alegeri anticipate. Demisia Dragnea și Tăriceanu din Parlament”, „Demisia Guvernului marionetă Dăncilă”.

Românii din diaspora au luat cu asalt autostrăzile europene, în drum spre casă, încă de la începutul săptămânii. O serie de imagini și mesaje publicate pe rețelele de socializare ilustrează grupuri de români în drum spre casă.

”Noi cei din Diaspora tot români suntem! Inima noastră bate românește! Vrem acasă, într-o țară condusă de oameni capabili și care să fie în serviciul poporului!”, ”Nu mai vrem corupți, nu mai vrem să fim conduși de analfabeți, hoți, condamnați, persoane care nu își justifică salariul”, ”Dorul de țară ne macină pe fiecare zi, dorul de părinți, de tot ce am lăsat în urmă”, ”Români dragi, haideți să mai încercăm măcar o dată să facem curățenie în casa noastră care e România!”, sunt câteva dintre mesajele românilor care au pornit spre București.

Reamintim că grupuri însemnate de români din Anglia, Italia, Spania sau Germania s-au mobilizat pe facebook și au anunțat că vor organiza un miting antiguvernamental, vineri, 10 august, în Piața Victoriei din București. Deocamdată nimeni nu și-a asumat concret organizarea manifestării.

sursa foto: facebook