Diferitele tipologii de jucători de poker

Deşi pokerul este privit ca un joc perfect, jucătorii sunt cei care îi dau adevărata valoare. În funcţie de tipologia acestora, un joc de poker poate să fie extrem de palpitant, sau dimpotrivă atât de anost încât să te plictisească instantaneu. Dacă vrei sa afli care sunt tipologiile de jucători care dau sarea şi piperul unui joc de poker, citește cu atenție acest articol și nu uita că poți intra pe casino.com.ro pentru a lua bonusuri și a afla detalii noi despre jocurile tale de noroc preferate.

Pasivul

Ca şi în viaţa de zi cu zi, tipologiile omeneşti îşi găsesc aplicarea şi în jocul de poker. Se spune că un om pasiv în viaţa de zi cu zi nu va ieşi din acest tipar nici dacă participă la un joc de poker. Dorinţa care îl animă pe un astfel ce jucător este aceea de a rămâne cât mai mult în joc, cu o investiţie cât se poate de minimă. Nu îl vei vedea plusând, sau cerând „All In”; cel mai probabil va da întotdeauna „Call” pentru a vedea cărţile adversarilor. Dacă în urma acestei acţiuni iese şi un câştig bănesc, se va declara întotdeauna mulţumit. Se sperie de asemenea cu uşurinţă de poturile mari de pe masă, evitând să se angreneze în câştigarea acestora. Câştiguri mici care să nu implice niciun risc este ţelul lui suprem, orice altă gândire fiind respinsă încă din start. Este uşor de identificat la o masă de joc şi este de asemenea previzibil pe toată durata de desfăşurare a unei partide.

Cel care nu riscă

Ai fi tentat să crezi că acest jucător se aseamănă foarte mult cu profilul celui pasiv şi s-ar putea să ai dreptate în cele mai multe privinţe. Ca acesta, jucătorul pentru care riscul este exclus este unul extrem de prevăzător, fiind mai mereu cu ochii pe jetoanele din dreptul său. Se îngrijorează atunci când vede că un alt jucător de la masă are un număr superior de fise şi îşi spune mereu că numai strategia de a nu risca îl poate aduce aproape de castig. Dă întotdeauna Call şi nu se fereşte să pluseze atunci când are în mână o carte bună.

Nu trebuie să îţi închipui că va plusa imens, această acţiune se va derula tot în limita eliminării oricărui risc potenţial care l-ar determina să iasă din joc şi mai rău, să îşi piardă şi toţi banii acumulaţi cu atât greutate. Rămâne consecvent ideii conform căreia un joc fără risc poate fi pe alocuri plictisitor dar care, îl va ţine conectat la joc şi poate că îi va da posibilitatea să se regăsească printre finaliştii care nu pleacă cu mâna goală acasă.

Cel care consideră că are nevoie de o strategie

Acest tip de jucător se încrede orbeşte în orice strategie despre care a cules informaţii că da randament într-un joc de poker. Este de părere că oricum fiecare jucător va aplica o strategie în joc, deci de ce să nu fie chiar el cel care o aplică pe cea mai bună. Este un tip de jucător înclinat spre ştiinţele exacte, mai precis matematică, care îi dă aceea siguranţă de care are nevoie pe parcursul unui joc de poker. Tocmai de aceea, strategii precum Martingale sau Fibonacci îi vor capta întotdeauna interesul, considerând că un tipar matematic va da rezultate întotdeauna în faţa unui unui stil de joc care se bazează numai pe intuiţie.

Poate fi uşor de reperat datorită pariurilor liniare pe care le depune, respectând şirul matematic al strategiei adoptate. Va paria întotdeauna aceleaşi sume de bani, încadrându-se totalmente în regula impusă de strategie. Este uşor totodată şi de neutralizat, dacă îl rupi din ritmul de pariere impus, caz în care se va retrage din joc, aşteptând o altă oportunitate pentru a-şi aplica strategia favorită. Este posibil să câştige un pot de pe masa de joc însă, niciodată nu va fi cu adevărat câştigătorul unei mese de poker, cu atât mai mult a unui turneu pentru profesionişti.

Guralivul

De obicei, acest tip de jucător îşi ascunde toate trăirile în spatele unei vorbarii care cu siguranţă că enervează pe ceilalţi jucători. Nu poţi să ştii cu siguranţă cât este bravadă şi cât este intenţia de a-şi ascunde cărţile bune pe care le are în mână. Ce poţi să faci în acest caz? Fie intri în acest joc şi ataci cu aceeaşi armă, fie stai în expectativă şi încerci să găseşti tipare şi ticuri care să te ajute să discerni între o carte bună şi o cacialma bine ascunsă.

Ca jucător de poker este imprevizibil, vorbeşte mult tocmai pentru a nu da impresia că poate fi citit atât de uşor de adversari şi doreşte să dea întotdeauna impresia că stăpâneşte jocul.  Zâmbeşte la fel de drăguţ şi atunci când pierde o mână importantă dar şi când este câştigătorul potului de masă. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face în privinţa lui este aceea de a-l subaprecia. Este un tip extrem de inteligent care, sub aparenta vorbărie fără sens are o intuiţie extraordinară şi se pricepe de minune să citească oamenii. Este prin urmare un competitor redutabil, pe care este bine să îl bagi în seamă, să-i citeşti punctele slabe şi să le foloseşti pentru a-l învinge.

Aceasta este frumuseţea jocului de poker – niciodată nu ştii cu siguranţă care sunt tipologiile de jucători care se pot întâlni la o masă de joc. Detectează tipologiile adversarilor, încercă-i să îi iei de fiecare dată prin surprindere obligându-i într-un fel sau altul să își schimbe tactica de joc pentru a avea mai multe șanse de câștig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.