Directorul Consiliului Național al Aeroporturilor- Regiunea Europa, la întâlnire cu David Ciceo și ministrul Transporturilor. Ce au discutat

Directorul Consiliului Național al Aeroporturilor- Regiunea Europa, la întâlnire cu David Ciceo și ministrul Transporturilor. Ce au discutat

Directorul General al ACI EUROPE (Consiliul Național al Aeroporturilor – Regiunea Europa), domnul Oliver Jankovec, și domnul David Ciceo, membru în Board-ul ACI EUROPE și președinte al Asociației Aeroporturilor din România (AAR), s-au întâlnit astăzi la București cu Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode.

Agenda domnului Oliver Jankovec, prezent în România la invitația domnului David Ciceo, care este și Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, a inclus și o întâlnire cu directorii generali ai aeroporturilor din țară membre AAR și cu reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române.

Una dintre principalele teme abordate pe parcursul discuțiilor care au avut loc la sediul Ministerului Transporturilor a fost impactul epidemiei de coronavirus în ceea ce privește evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din Europa și, implicit, asupra întregii industrii a aviației civile. De altfel, în contextul epidemiei de coronavirus, AAR colaborează cu instituțiile naționale și internaționale din domeniul aviației și al sănătății publice pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

De asemenea, au fost luate în discuție strategiile de dezvoltare ale aeroporturilor din Europa, revizuirea de către Comisia Europeană a Directivei privind tarifele aeroportuare, aspecte privind ajutoarele de stat, drepturile pasagerilor, dar și reducerea emisiilor de dioxid de carbon la nivelul aeroporturilor.

Categories: ACTUALITATE, Eveniment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*