Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat, luni, că DNA a clasat dosarul în care a fost cercetat pentru corupție în ultimii șase ani.

Cherecheș a anunțat, de asemenea, că va candida pentru un nou mandat de primar, și nu exclude varianta de a face acest lucru ca independent.

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat, luni, pe pagina lui de Facebook, că DNA a închis dosarul în care a fost cercetat în ultimii șase ani.

„Mi-am susținut nevinovăția, acum o confirmă și ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. (…) Pot să vin astăzi în fața dumneavoastră și să vă spun că, după mai bine de 6 ani de turtură, ca să spun așa, prin care s-a analizat toată activitatea mea din primărie, din perioada 2011-2013, dar și activitatea ulterioară, am ajuns acum să constat că procurorii, Direcția Națională Anticorupție, neavând probe, au constatat nevinovăția mea în aceste spețe, respectiv în aceste dosare și cu privire la aceste acuzații”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Acesta susține că a fost cercetat într-un dosar care a vizat, printre altele, achiziția de autobuze și troleibuze, dar și de echipamente pentru locurile de joacă din oraș.

Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanță de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare, acte de comerț incompatibile cu funcția, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influență, au fost clasate”, a mai scris Cătălin Cherecheș.

El și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de primar „pentru a continua proiectele pe care mi le-am asumat în fața băimărenilor”.

„Dorința mea este să candidez independent, sub o platformă sau într-un parteneriat cu o platformă civico-politică. Voi vedea cetățenii ce își doresc din această perspectivă. Evident, am discuții cu majoritatea forțelor politice care înțeleg să genereze dezvoltare în Baia Mare, Maramureș, România, dezvoltare a comunităților și nu dezvoltare a buzunarelor proprii sau dezvoltarea organizațiilor politice, ci dezvoltarea comunităților. Această platformă va fi de fapt o echipă pentru Baia Mare”, se mai arată în postarea lui Cătălin Cherecheș.