Directorul SRI, Eduard Hellvig, a desecretizat protocolul de colaborare al Serviciului Român de Informaţii cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a spus, încă de joi seară, că nu vom avea mari surprize la citirea acestui document.

AICI PROTOCOLUL / DOCUMENT

“Eu consider că nu veţi avea surprize citind acest protocol, pentru că veţi constata (…) că în acest protocol şi în preambulul său se vorbeşte despre regulile pe care trebuie să le respecte ambele instituţii atunci când aplică legea, se vorbeşte despre drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care trebuie respectate. În acest protocol sunt invocate decizii ale CSAT (…) şi nu cred că veţi găsi ceva ilegal. Dacă cineva, oricare, din ambele părţi, a făcut vreodată, în activitatea sa, ceva ilegal, acest lucru ar trebui, de îndată, să ajungă pe masa procurorilor”, a declarat Marincea, într-un interviu difuzat de B1 TV.

El a precizat că, după decizia 51/2016 a Curţii Constituţionale a României, protocolul de colaborare între SRI şi Parchetul General nu s-a mai aplicat.

SURSA: DCNEWS