Activistul sătmărean Adelin Ghiarfaș a reușit să facă lumină, din câte se pare, în povestea achiziționării Hotelului Dacia! Acesta a scos documente inclusiv de la Oficiul Național Registrul Comerțului, care indică ca și cumpărător MANEVI ZARTKORU RESZVENYTARSASAG. La aceeași adresă își are sediul și Consiliul Național pentru Managementul Activelor din Ungaria, entitate aflată sub controlul Guvernului Maghiar, scriu jurnalistii de la presasm.ro.

Redăm concluzia activitstului sătmărean:

”Azi am avut o curiozitatea și căutând în informatiile publice ale ONRC am aflat că societatea DACIA SA, în patrimoniul căreia se află clădirea cunoscută de noi Hotelul Dacia, simbolul Sătmarului, a fost cumpărată în data de 08.12.2017 de către MANEVI ZARTKORU RESZVENYTARSASAG, cu sediul social în Budapesta, strada Pozsonyi, nr 56, iar noul administrator fiind aceași societate maghiară, prin Peter Zavodszky, cetățean maghiar.

Căutând alte informatii despre această societate maghiară, aflu că la aceași adresă din Budapesta are sediul social și este dată persoana de contact tot un anume Peter Zavodszky, tocmai CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU MANAGEMENTUL ACTIVELOR DIN UNGARIA și care se află sub controlul direct al Ministerului Dezvoltării al statului maghiar!!!

E adevărat că cele doua entități figurează cu două coduri de înregistrare diferite, dar coincidența e prea mare!!!”, scrie presasm.ro

Sursa: presasm.ro