Doi cetățeni din state membre UE, unul din Germania și celălalt din Marea Britanie, s-au înscris la Primăria Cluj-Napoca pentru a vota la alegerile europarlamentare din 26 mai. În oraș sunt înregistrați peste 2.000 de cetățeni din state UE.

Directorul executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Traian Runcan, a declarat,  că în evidențele municipalității mai figurează alte trei persoane înscrise de la alegerile europarlamentare precedente și care nu au fost radiate.

„Miercuri a expirat termenul limită de înscriere la Primăria Cluj-Napoca a cetățenilor din state membre UE care pot vota la alegerile europarlamentare din 26 mai. S-au înscris doar două persoane, una din Germania și una din Marea Britanie, iar despre aceasta din urmă vom vedea dacă va putea vota, în funcție de rezultatul Brexit-ului. Cei doi vor fi trecuți pe liste speciale la secțiile de votare arondate reședinței lor din municipiu. De asemenea, mai avem trei cetățeni, doi din Italia și unul din Germania, care au fost înscriși la alegerile europarlamentare precedente și care nu au fost radiați. Am cerut de la Imigrări să ne spună dacă aceștia mai au reședința în România și așteptăm un răspuns până în 27 aprilie”, a spus Runcan.

Potrivit acestuia, la alegerile pentru PE din 2014 s-a încris pentru a vota un singur cetățean dintr-un stat UE, iar în 2009 au fost trei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt înregistrați peste 2.000 de cetățeni din state membre ale UE.