Primarul orașului Cluj Napoca a declarat sâmbătă că orașul pe care îl conduce a pierdut 20 de milioane de euro pe execuție bugetară, sperând ca Executivul să remedieze problema la rectificarea bugetară.

“Guvernul ne-a luat banii, ne-a promis că îi dă inapoi, în august la rectificare. Clujul a pierdut 20 de milioane de euro, anul trecut 16 mil. euro pe execușie bugetară. O parte să primim la rectificare”, a declarat Emil Boc.

Primarul orașului Cluj Napoca spune că problemele au început în momentul în care primăriile au primit sarcini suplimentare, dar nu și fonduri.

Nu poți să primești sarcini suplimemntare, ca plata asistenței sociale, fără sa ai descentralizare de resursa. Cred și sper că guvenrul să își onoreze promisiunea pentru că a trebuit să diminuăm ritmul în orașe din cauza măsurii”, a mai spus Boc.

Mai mulți primari au acuzat că, din cauza măsurilor Guvernului, au ajuns în pragul falimentului. Critici au venit și de la primarii PSD, cum ar fi Robert Negoiță sau Gabriela Firea.

În urma negocierilor dintre edili și ministrul de Finanțe și premierul Viorica Dăncilă, Executivul s-a anagjat să dea banii prinarilor la următoarea rectificare bugetară.