In sedinta Plenara a Comitetului European al Regiunilor ce s-a desfasurat la Bruxelles am sustinut necesitatea ca prin viitorul buget al Uniunii Europene, in actualul context “Brexit “ , sa investim mai mult in ceea ce face mai europeni, in special in sustinerea tinerilor, in cultura si in politica de coeziune.

Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene si in consecinta este obligatoriu sa alocam mai multi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de munca si de diminuare a somajului in randul tinerilor.

Europa a investit prea mult pana acum doar in “ institutii “ si prea putin in “ sufletul “ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atentie sporita, inclusiv din punct de vedere financiar, acordata culturii si sectorului cultural. Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” si putem consolida identitatea noastra europeana.

Prin politica de coeziune se asigura unitatea Uniunii Europene intrucat rezultatele ei se regasesc in fiecare loc din Uniunea Europeana si se diminueaza decalajele de dezvoltare si de nivel de trai dintre diferitele tari ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca.

“Avem cea mai proeuropeană generație de tineri din istoria Uniunii Europene și, în consecință, este obligatoriu să alocăm mai mulți bani pentru proiecte precum Erasmus+, Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de muncă și de diminuare a somajului în rândul tinerilor. Europa a investit prea mult până acum doar în “instituții“ și prea puțin în “sufletul“ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atenție sporită, inclusiv din punct de vedere financiar, acordată culturii și sectorului cultural. Prin cultură putem reconstrui Europa “de jos în sus” și putem consolida identitatea noastră europeană.“– Emil Boc.