Surpriză la Tribunalul Alba în dosarul unei dintre fostele angajate de la CEC Bank Zlatna, acuzate de furtul a 1,7 milioane de euro. Instanţa de judecată a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de inculpata Viorica Popa cu procurorii şi a dispus restituirea cauzei la Parchet pentru continuarea cercetării penale. Acordul prevedea închisoare cu suspendare.
Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpata Viorica Popa şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba inculpata urma să fie condamnată la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată nu a fost de acord cu această înţelegere şi a dispus restituirea cauzei la Parchet pentru continuarea urmăririi penale.
”În baza art. 485 alin. (2) lit. b) C.pr.pen. respinge acordul de recunoa?tere a vinovă?iei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpata Popa Victoria, cercetată în dosarul nr. 694/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave, prevăzută de art. 295 alin. (1) C.pen. raportat la art. 308 alin. (1) şi art. 309 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 23 ianuarie 2017”, se afirmă în minuta instanţei de la Tribunalul Alba. Cel mai probabil, judecătorii au apreciat că ”soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”.
În dosar sunt 126 de părţi civile, care reprezintă tota atâtea persoane fizice care au rămas fără banii din conturi. Suma totală delapidată se ridică la 7,5 milioane de lei, respectiv 1,7 milioane de euro.
Citește mai mult AICI.
Foto: Alba 24