Secțiunea de autostradă Gilău – Nădăşelu se deschide vineri.  Lucian Șova a spus ca nu va veni la inaugurare ”înainte de a da prima sută de kilometri de autostradă” în exploatare.

Dacă timpul vă permite, eu vă aştept vineri, înţeleg la ora 12:00, pe Gilău-Nădăşelu. Dacă vreţi, vă aştept chiar la intersecţie la Nădăşelu, în sensul giratoriu, peste trei zile”, a spus Lucian Bode, președintele Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaților.

Peste fix 72 de ore. Deci, măsurăm şi în ore timpul până la care mai deschidem câţiva kilometri de autostradă. Nu! Mă folosesc şi de acest prilej să vă spun că înainte de a da prima sută de kilometri de autostradă în exploatare nu voi participa la nicio deschidere de nouă cale rutieră. De la km 101 îmi voi asuma şi eu plăcerea de a fi acolo”, i-a răspuns ministrul Transporturilor.

Porțiunea Gilău Nădășelu este o rușine pe obrazul guvernanților, după ce a fost terminată în decembrie 2017 și nu a putut fi dată în folosință pentru că nu s-a făcut și podul care să lege autostrada de tronsonul Gilău – Câmpia Turzii.

Practic, vineri, 28 septembrie, va fi inaugurat tocmai acest pod peste Someș.

Cei 9,5 km vor funcționa mai mult pe post de centură pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost și tronsonul dintre Gilău și Turda. Pentru a vedea autostrada de la Câmpia Turzii la Borș terminată va trebui să mai așteptăm 20 de ani.

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în 2004, în timpul guvernării Adrian Năstase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acești 9,5 km.