Profesor la Universitatea Colorado și directorul Centrului Național de Expertize Media din SUA, Cătălin Grogoraș este specializat pe înregistrări audio-video. Acesta a fost solicitat într-un dosar penal de la Tribunalul Cluj. 

La termenul din 12 iulie, avocații lui Cătălin Cherecheș au solicitat judecătorului ca la expertiza dispusă în cauză să participe și Cătălin Grigoraș, expert autorizat pe înregistrări audio-video în România și Statele Unite ale Americii, scrie clujust.ro.

”La efectuarea expertizei, pentru ca permite Codul de procedură penală si pentru ca e mai bine sa fie mai multe minți, îl propunem pe Cătălin Grigoras din București”, a spus avocata Doina Gherman.

Art. 173 alin. (4) din CPP: Părţile şi subiecţii procesuali principali au dreptul să solicite ca la efectuarea expertizei să participe un expert recomandat de acestea.

Procurorul de ședință din partea DNA Cluj a precizat: ”Să verificam daca acea persoana are calitatea de expert. De principiu, nu ne opunem”

Amintim că la termenul de judecată trecut, instanța a încuviințat efectuarea unei expertize criminalistice asupra înregistrărilor din telefonul denunțătorului Cristian Șpan, probe esențiale în dosar.

Expertul deja numit în cauză de instanță a transmis că are nevoie ca avocații primarului să precizeze care inregistrari să fie analizate, căci sunt mai multe. Astfel, urmează că avocații să le reasculte și să răspundă. De asemenea, Șpan trebuie să comunice datele de securitate ale telefonului pentru ca expertul să poată să-l deschidă.

Citește mai mult AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here