Fără ură și fără dezbinare, acesta este mesajul primarului ales al Municipiului Baia Mare. Cătălin Cherecheș transmite un gând de unire astăzi de 24 ianuarie, printr-o postare pe propria lui pagină de socializare. 

Iată mesajul:

Noi, românii, ar trebui astăzi să sărbătorim în respect unii față de ceilalți, fără ură și fără dezbinare 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, primul eveniment major care a dus la formarea Românie moderne. Mica Unire a fost înfăptuită pe cele mai nobile și înalte valori și este legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți, un exemplu de determinare, respect, toleranță și încredere în cei de lângă noi. Este un moment în care conducătorii de astăzi au obligația să înceteze să ne dezinformeze, să înceteze să se gândească doar la ei și partidele lor, să înceteze să respecte mai mult străinii decât românii, să înceteze să se pună în genunchi în fața mai marilor Europei și a lumii, să înceteze să sacrifice destine pentru a-și satisface orgolii și răzbunări mărunte, și să înceapă, în al doisprezecelea ceas, să devină adevărați oameni de stat, adevărați români într-o țară cu oameni iubitori și demni.

Pentru o Românie cu suflet,
Cătălin Cherecheș
Primarul ales al municipiului Baia Mare

Sursa: Facebook.com

Foto: Facebook.com