Finlanda vrea să ia din experții României pentru Președinția rotativă

Finlanda vrea să ia din experții României pentru Președinția rotativă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-au făcut eforturi foarte mari în timpul Președinței României a Consiliului UE, iar Finlanda dorește să ia din experții români pentru mandatul său.

Am văzut că a lăudat Președinția României (a Consiliului UE n.r.) dar nu a spus nimic despre Guvern. Această laudă era cumva asumată și domnul președinte știe foarte bine că s-au făcut eforturi foarte mari, a fost o muncă susținută a tuturor miniștrilor, a fost o muncă a ministrului Afacerilor Europene, George Ciamba, a fost munca reprezentanței României la Bruxelles. Această apreciere din partea domnului președinte, de fapt, este o confirmare a faptului că atunci când am spus la început că suntem pregătiți am avut dreptate.

”Să nu uităm că la preluarea președinției domnul președinte și-a arătat neîncrederea. Am văzut atunci că Finlanda chiar voia să ne țină locul. Acum Finlanda vrea să ia din experții României pentru Președinția rotativă. Au fost discuții în acest sens.(…) Toți au recunoscut că s-a gestionat foarte bine președinția de către Guvernul României și de către Reprezentanță. Chiar liderii europeni, prim-miniștrii, indiferent de grupul politic din care fac parte, chiar alte state care nu sunt membre ale UE au apreciat modul în care România a deținut Președinția rotativă a Consiliului UE.”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Înaintea începerii Președinției României a Consiliului UE, premierul Juha Sipilä a afirmat că Finlanda a propus să preia Președinția, precizând că Bucureștiul a transmis că nu este necesar acest lucru.

Tags: dancila. EU

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*