Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru oprirea unor contrabandişti

223

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Sighetu Marmației au confiscat, la frontiera cu Ucraina, mii de pachete cu țigări, în valoare de peste 65.000 de lei, iar pe timpul acțiunii au fost trase patru focuri de avertisment. Doi ucraineni au fost reținuți

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 5.600 pachete cu ţigări, în valoare de 65.520 lei.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment, iar în urma informării autorităților ucrainene, au fost reținuţi doi cetățeni ucraineni implicați în activitatea infracțională.

Luni, în jurul orei 14.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Moiseni, județul Satu Mare, mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au somat verbal persoanele să se oprească, dar acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea lor, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră care, ulterior, ne-au informat că pe direcția respectivă au reținut doi bărbați, cetățeni ucraineni, implicați în activitatea infracțională. La fața locului, pe teritoriul românesc, au fost descoperite cinci colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.600 pachete cu țigări cu timbru fiscal Duty-Free, în valoare de 53.820 lei”, anunță, marți, Poliția de Frontieră.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, duminică, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, judeţul Maramureș, două colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu țigări în valoare totală de 11.700 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată pentru a fi confiscată, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.