Ford a dezvaluit 7 dintre cele 13 vehicule cu motorizari electrice pe care le va lansa in urmatorii 5 ani

Ford a dezvaluit 7 dintre cele 13 vehicule cu motorizari electrice pe care le va lansa in urmatorii 5 ani

Ford va lansa la nivel global in urmatorii cinci ani 13 vehicule electrificate, in prezent fiind dezvaluite doar 7 dintre acestea, printre care se numara un SUV 100% electric si sase vehicule hibrid sau hibrid plug-in.

Cele sapte vehicule electrice la nivel global vor fi:

  • un SUV mic electric complet nou, care va fi lansat pana in 2020, proiectat sa ofere o autonomie de cel putin 480 de km, care va fi construit la fabrica din Flat Rock si vandut in America de Nord, Europa si Asia.
  • un vehicul autonom cu volum mare proiectat pentru „ride hailing” sau „ride sharing”, care va fi lansat intai in America de Nord. Vehiculul hibrid va debuta in 2021 si va fi construit in fabrica din Flat Rock.
  • o versiune hibrid a celui mai bine vandut vehicul F-150 pick-up care va fi disponibila pana in 2020 si va fi vanduta in America de Nord si in Orientul Mijlociu. F-150 hibrid, construit in Fabrica Ford de autoutilitare din Dearborn, va oferi o capacitate puternica de remorcare si incarcare si va functiona ca generator mobil.
  • o versiune hibrid a modelului Mustang care va oferi o putere de V8 si un cuplu si mai redus. Mustangul hibrid, construit in fabrica din Flat Rock, care va debuta in 2020 si va fi disponibil in America de Nord pentru inceput.
  • un Transit Custom hibrid plug-in disponibil din 2019 in Europa proiectat pentru a ajuta la reducerea costurilor de exploatare chiar si pe cele mai aglomerate strazi.
  • doua noi vehicule hibrid de politie- unul dintre cele doua vehicule noi de politie va fi construit in Chicago, si ambele vor fi dotate cu echipamente de politie la centrul de modificare a vehiculelor de politie dedicat Ford din Chicago.

In plus, Ford anunta ca gama sa globala de vehicule utilitare va include primii hibrizi ai companiei actionati de motoare EcoBoost mai degraba decat de cele cu aspiratie naturala, imbunatatind si mai mult performanta si economisirea de combustibil.

Compania are in plan de asemenea sa fie la fel de agresiva si in ceea ce priveste dezvoltarea de servicii si solutii globale pentru vehiculele electrice. Acestea includ gestionarea flotei, planificarea rutei si solutii de telematica pentru vehiculele electrice.

Pentru a sustine noua era a vehiculelor, Ford va adauga 700 de locuri de munca directe noi in SUA si va investi 700 de milioane USD pe parcursul urmatorilor patru ani, creand noul Centru de Inovare a Fabricatiei in uzina sa de Asamblare din Flat Rock.

Angajatii de aici vor construi vehiculul utilitar mic complet nou cu o autonomie a bateriei extinsa precum si vehiculul complet autonom pentru „ride hailing” si „ride sharing” – alaturi de marcile reprezentative Mustang si Lincoln Continental. Aceasta investitie progresiva in Fabrica de Asamblare din Flat Rock provine de la cele 6,1 miliarde dolari pe care compania planificase anterior sa le investeasca intr-o fabrica noua din Mexic.

Categories: SCI TECH

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.