Președintele Rusiei a sugerat că “statul paralel” din SUA acționează împotriva președintelui american Donald Trump, a declarat Michael McFaul, fost ambasador SUA la Moscova între 2012 și 2014, adăugând că Trump “acceptă” și “repetă” minciunile și dezinformările lansate de liderul rus.

În cursul discursului său privind Starea Națiunii, președintele Putin a declarat ieri că mulți oameni din “clasa conducătoare” din SUA “sunt obsedați de ideea propriului excepționalism și superiorități în raport cu restul lumii”.

Michael McFaul a explicat că “Putin vorbește mereu despre acest stat paralel, despre elitele politicii externe. Este o modalitate prin care separă relația lui cu președintele Trump”, a declarat McFaul pentru postul MSNBC, potrivit publicației Newsweek.

“(Putin) încă susține ideea că dacă ar putea lucra cu Trump, ar putea rezolva problemele”, a adăugat fostul ambasador, precizând că această abordare “este nouă; (Putin) nu a vorbit în acest mod în timpul administrației Obama”.

McFaul a mai declarat că “am văzut de nenumărate ori că atunci când Trump și Putin se întâlnesc, președintele Putin rostește minciuni și dezinformări pe care președintele Trump le acceptă”.

Fostul ambasador s-a declarat șocat că “președintele Statelor Unite, comandantul suprem al Statelor Unite, le repetă. Este foarte tulburător”.