Fostul europarlamentar  ALDE, Renate Weber ar putea fi noul  Avocat al Poporului, dupa ce  Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului vor vota astazi …

Fostul europarlamentar  ALDE, Renate Weber ar putea fi noul  Avocat al Poporului, dupa ce  Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului vor vota astazi …

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va supune votului, miercuri, de la ora 14:00, numirea unui nou Avocat al Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat.

Grupurile parlamentare reunite ale ALDE au decis, luni, ca Renate Weber să fie propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului.

Premierul și liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, anunțase anterior că propunerea pentru acest post aparține celor de la ALDE.

CITESTE SI: Norica Nicolai: Isărescu să spună dacă are o soluție pentru a opri băncile să își umple buzunarele

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunță că mandatul său în funcția de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituției.

Tot în ședința reunită a celor două camere legislative se va supune votului și numirea unui nou vicepreședinte al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacşu, în prezent membru al PRO România, va fi susţinut de PSD pentru această funcţie, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

CITESTE SI: Viitorul transportului inteligent pus în practica la Cluj: trotinete, taxiuri electrice, dar și soluţii de transport în comun

Fostul europarlamentar Renate Weber, nominalizată pentru funcția de Avocat al poporului, anunță că a demisionat din ALDE. Ea mai scrie, într-o postare pe Facebook, că a acceptat nominalizarea pentru acestă funcție pentru că vrea să lupte în continuare „pentru apărarea drepturilor și libertăților”.

Mă onorează nominalizarea pentru Avocatul poporului și mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o, încă o dată, deja foștii colegi din ALDE, pentru că am demisionat din partid odată ce am acceptat această nouă misiune”, a scris Weber.

Este o decizie pe care am cântărit-o îndelung și pe care nu am luat-o ușor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost să nu mă implic. Calitatea de spectator la viață cetății este cea mai ușoară dintre toate. Nu suportă responsabilități, poți foarte bine să emiți judecăți, să pui ștampile, să dai vina pe alții și tu să nu faci nimic. Eu am ales să fac. Să lupt în continuare pentru valorile în care cred, pentru apărarea drepturilor și libertăților, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie în calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper că audierea mea să fie convingătoare și rezultatul votului din Parlament să fie unul pozitiv”, a adăugat ea.

Categories: Justiție

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.