Potrivit sursei citate, el era internat la Spitalul Militar “Carol Davila” de mai multe săptămâni, având probleme respiratorii.

Postelnicu era judecat pentru uciderea dizidentului Gheorghe Ursu, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru complicitate la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

A fost şef al Departamentului Securităţii Statului din 1978, iar din 1987 până la Revoluţie ministru de Interne.

Tudor Postelnicu s-a remarcat în 1977, când a fost membru în comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului. Drept urmare, un an mai târziu a fost numit şef al Departamentului Securității Statului. Tudor Postelnicu a fost membru al Comitetului Central al PCR şi ministru de Interne din 1987 şi până la Revoluţie.

Numele lui este legat de urmărirea şi persecutarea mai multor disidenţi, printre care Paul Goma, Ion Caraion, George Constantin şi Gheorghe Ursu.

„El rămâne cu imaginea unei slugi servile, dar foarte periculos pentru că în fanatismul lui faţă de familia Ceauşescu care îl promovase fără merite, era subdotat intelectual, putea să execute orice fel de ordine fără judecată”, spune istoricul Stelian Tănase.

A fost arestat de revoluţionari şi interogat de procurorii militari. Pe 2 februarie 1990, Tudor Postelnicu a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial București, alături de Emil Bobu, Manea Mănescu și Ion Dincă. A fost condamnat la închisoare pe viaţă, i-a fost confiscată averea şi a fost privat de unele drepturi civile. A făcut recurs şi, în urma acestuia, i-a fost schimbată încadrarea din genocid în omor deosebit de grav. Astfel că Tudor Postelnicu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

În 1997 a fost din nou condamnat la 18 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, în dosarul Autobuzul. Trei tineri au fost omorâţi din ordinul Securităţii, după ce au i-au luat ostateci pe călătorii unui autobuz, în încercarea de a fugi în Occident.

În final, Postelnicu făcut doar şapte ani de închisoare. În 2009, a fost cercetat de procurori și pentru finanțarea teroristului Carlos Şacalul.