Jandarmii din Alba au salvat vineri seara cinci turiști care au rămas blocați cu mașina pe Transalplina, pe o porțiune de drum închis circulației. Printre turiști se aflau și doi copii.

Apelul a fost dat vineri seara, în jurul orei 20.00. La ora 21.30, subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi salvamontiști au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea, unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri.

Aceștia au scos din zăpadă autoturismul blocat, care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului. Potrivit Jandarmeriei Alba, mașina nu era echipată corespunzător, având anvelope de vară.
Turiştii se aflau într-o stare de sănătate bună, fiind puţin speriaţi de apropierea iminentă a nopţii. După deszăpezire, turiștii au fost conduși la postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale, având în vedere că șoferul a intrat cu mașina neechipată corespunzător pe un drum închis.

Jandarmii din Alba amintesc turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu se poate face doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile.

Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C Transalpina, după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil.

Transalpina este închisă circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.