50.000 de lei a fost amenda dată de comisarii clujeni de la Protecția Consumatorilor la o cabană din Muntele Băișorii. În blocul alimentar era o mizerie de nedescris iar peste 200 de kilograme de alimente erau expirate.

În urma unui control la operatorii economici care presteaza servicii de alimentație publică și turism în zona montană Baișoara din județul Cluj, comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor au închis o cabană.

La cabana din Munele Băișorii se pregătea mâncare pentru turiști. Comisarilor de la Protecția Consumatorilor nu le-a venit, însă, să creadă ce au găsit acolo.

În blocul alimentar au fost găsite peste 200 de kilograme de carne, produse lactate și preparate din carne cu  deficiențele.

Printre deficiențele constatate se numără:

– produse cu termen de valabilitate depășit din luna ianuarie, februarie, respectiv martie
– modificări organoleptice – arsuri de congelare, gheață
– schimbarea stării termice (produsele refrigerate erau congelate)
– etichetare ilizibilă
– lapte expirat depozitat alături de alte alimente – faină, ulei, pâine, legume etc – în condiții improprii
– pâine expirată
–  depozitare necorespunzătoare în spații frigorifice – lada frigorifică neigienizată.

Mai mult, vesela din blocul alimentar era neigienizată și s-au găsit și scrumiere în blocul alimentar, dovadă că angajații fumau.

Comisarii au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor, sancționarea cu amendă în valoare de 50.000 de lei a operatorului economic și închiderea activității la punctul de lucru pentru o perioada de cel mult 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here