Clujenii își fac se pare un obicei din a arunca gunoaie în Pădurea Făget, chiar în arii protejate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au descoperit o nouă depozitare necontrolată de deşeuri provenite din amenajarea unei clădiri situate în comuna Floreşti.

Demersurile poliţiştilor locali au dus la identificarea persoanei responsabile, care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Mai mult, polițiștii locali au obligat persoana responsabilă să transporte deşeurile la o rampă autorizată.

“Ca şi în alte câteva ocazii similare, contravenientul a arătat că depozitarea a apărut ca urmare a încrederii arătate unei persoane <<binevoitoare>>, care s-a angajat să <<rezolve>> depozitarea deşeurilor şi care, a considerat de cuviinţă să le arunce în Făgetul Clujului”, au arătat polițiștii locali.

Poliţia Locală atrage atenţia tuturor clujenilor că responsabilitatea pentru administrarea deşeurilor revine producătorului, motiv pentru care, în vederea prevenirii unor situaţii similare cu cea descrisă mai sus, se recomandă încheierea unui contract scris cu o persoană juridică abilitată să preia deşeuri şi să le administreze conform prevederilor legale.