FOTO: Detonări controlate pe râurile Someș și Arieș. Pericol de inundații din cauza podurilor de gheață formate pe cursurile de apă

FOTO: Detonări controlate pe râurile Someș și Arieș. Pericol de inundații din cauza podurilor de gheață formate pe cursurile de apă

Opt gospodării din județul Cluj, aflate pe cursul râului Someș, au fost inundate după încălzirea vremii. ISU Cluj a intervenit în ultimele zile și a detonat mai multe zăpoare de gheață de pe râurile Someș și Arieș, după ce cotele râurilor au crescut.

În perioada 4-6 februarie 2017, în urma creşterii cotelor râurilor din judeţ, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj au intervenit pentru evacuarea apei din opt gospodării inundate pe cursul râului Someş, în zona Dej-Triaj, Urişor şi Manăşturel.

Conform ISU Cluj, în aceeaşi perioadă, în vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipajele ISU au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor răurilor Someş şi Arieş.

„În urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Astfel, au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj.

Categories: ACTUALITATE, Cluj, Eveniment

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*