A nins ca în povești la Mărișel! Cu un peisaj de basm și multe bunătăți sunt așteptați turiștii în minivacanța de 1 Decembrie în zona de munte din județul Cluj. Pensiunile au pregătit o mulțime de activități pentru cei care doresc să își petreacă aceste zile libere în comuna Mărișel.

Iarna s-a instalat deja la Mărișel, jud. Cluj. Prima ninsoare a acoperit toată comuna și a lăsat un peisaj ca-n povești! Zăpada de câțiva centimetri a adus bucurie în  zona de munte, iar turiștii care ajung aici de joi vor putea profita de aceasta. Meteorologii spun că vremea se mai răcește în weekend, așa că va fi zăpadă în continuare, ba poate va mai ninge.

Mărișel este comuna cu cea mai mare suprafață locuibilă din România. Aflată la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, localitatea se bucură de atracția turiștilor, asta pentru că aici sunt păstrate cu sfințenie vechile tradiții și obiceiuri, iar iarna este mult mai frumoasă în inima Apusenilor.

Pensiunile din Mărișel sunt deja pregătite să își întâmpine oaspeții. Pentru minivacanța de 1 Decembrie vor pune pe mese numai bucate tradiționale și bunătăți păstrate în cămară. La pensiunea Popasul Iancului turiștii vor găsi și un decor special, iar după mesele bogate ei vor fi invitați la o plimbare cu sania trasă de cai și un foc de tabără în seara de 1 Decembrie. Pentru Ziua Națională a României sunt pregătite și alte surprize, pe care vizitatorii le pot afla doar la fața locului.

Turiștii s-au arătat interesați de o vacanță în zona de munte și în acest an. Pensiunea Popasul Iancului, aflată în centrul comunei, este ocupată în proportie de 85%.