FOTO / Oameni în stradă și la Cluj. Pe zona pietonală au scris #112 și #19 ore

FOTO / Oameni în stradă și la Cluj. Pe zona pietonală au scris #112 și #19 ore

Aproape 100 de persoane protestează, sâmbătă seara, în centrul orașului Cluj-Napoca, față de felul în care au intervenit autoritățile în cazul de la Caracal. Oamenii au scris cu cretă pe zona pietonală #112 și #19 ore.

Participanții la acțiune s-au adunat sâmbătă seara la Momentul Memorandiștilor din Cluj-Napoca, unde au aprins candele și lumânări și au adus buchete de flori.

Protestatarii au scris cu cretă pe zona pietonală #112 și #19 ore.

De asemenea, ei au afișe cu mesaje precum “#19 ore”, “Corupția e unealta KGB, corupții sunt și trădători” sau “Cine răspunde? Unde e dreptatea”.

„Ne-am adunat a doua zi în centrul Clujului pentru a protesta față de incompetența autorităților în cazul crimelor de la Caracal. Considerăm că demisiile nu sunt suficiente, trebuie deschise dosare penale în cazul unor reprezentanți ai unor instituții ale statului. Este inadmisibil ca într-un stat european să moară tineri cu zile”, a spus unul dintre cei prezenți.

În Craiova, localnicii au pus pe soclul statuii lui Mihai Viteazul o pancardă cu mesajul „pedeapsa cu moartea criminalilor”.

În acest loc craiovenii vin pe rând, împreună cu copiii, și aprind lumânări pentru fetele dispărute.

„Este fără cuvinte ceea ce s-a întâmplat. Criminalul merită pedeapsa cu moartea. Să fie omorât în chinuri. Am adus o candelă pentru Alexandra și Luiza, dar și pentru ceilalți copii care au dispărut”, a spus o craioveancă.

O altă craioveancă a venit împreună cu băiețelul ei, a pus o coroană cu flori și a aprins o candelă.

„Cred că ar trebui să se introducă pedeapsa cu moartea pentru criminali”, a spus aceasta.

În Capitală protestează circa 1000 de oameni față de cazul din Caracal, acolo unde Alexandra, o față de 15 ani, a sunat de 3 ori la 112 spunând că este sechestrată și violată. Poliția a intervenit după 19 ore, găsind în casa suspectului doar oase care par a fi umane.

Proteste au loc și în alte orașe precum Alexandria, Brăila, Iași sau Brașov.

Categories: Cluj, Eveniment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.