FOTO/ Primarul Pivariu, întâlnire cu Electrica, să nu mai fie avarii la rețea. Investiții de 15 milioane de lei finalizate în august 2024

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a avut azi o ședință de lucru cu conducerea Companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, având în vedere disconfortul cauzat de pana de electricitate care a avut loc zilele trecute pe unele străzi din Florești.

”La momentul preluării mandatului, din studiile făcute reieșea că Floreștiul era pe direcția periculoasă de a se transforma într-o localitate cu valențe de ghetou.

De aceea, în ultimii 3 ani, toate proiectele și politicile pe care le implementăm au menirea de a ne devia de la acel traseu periculos și de a ajunge în stadiul de localitate modernă europeană.

Desigur că un astfel de plan nu este ușor de implementat, dar am toată încrederea că reușim să atingem acest obiectiv”, a spus Pivariu.

Acesta a transmis mesajul către conducerea DEER privind continuitatea în alimentarea cu energie electrică a locuitorilor, care este una dintre nevoie fără de care nu se poate.

”Întâlnirea a fost una foarte productivă, deoarece am aflat toate detaliile sursei problemei de zilele trecute, dar mai important, am identificat și soluțiile pentru a evita aceste situații pe viitor.

Astfel, motivul pentru care am avut pana de curent zilele trecute au fost două cabluri de medie tensiune care s-au defectat, pentru care au fost dislocate două echipe de intervenție care au lucrat neîncetat până la remedierea defecțiunilor.

În ceea ce privesc soluțiile pentru a ne asigura că pe viitor vom evita astfel de situații pot să vă comunic următoarele: compania Distribuție Energie Electrică România are în derulare, pentru zona localității Florești, unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare de investiție pentru companie. Acest proiect are deja un grad de implementare în Florești de peste 90%”, a precizat primarul din Florești.

În cadrul proiectului, care are ca termen de implementare luna august 2024, sunt create:

– linii noi de alimentare cu energie electrică atât pentru noile zone urbanizate, cât și pentru cele vechi. Aceste linii noi vor asigura injecții de putere din surse și vor permite o scalabilitate în funcție de necesarul din rețea.

-posturi noi de transformare care să asigure o segmentare suficientă a locuințelor, iar în cazul unor avarii excepționale, numărul celor afectați să fie cât mai mic, având astfel și posibilitatea de redistribuire a consumatorilor afectați către alte surse.

-cablurile aeriene sunt introduse în subteran pentru a evita ca acestea să fie afectate de vremea extremă

Posturile de transformare vor beneficia de sistemul SCADA, care permite evaluarea rețelelor și posibilitatea de intervenție asupra echipamentelor din posturile de transformare de la distanță, astfel reducând la maxim timpii necesari pentru orice intervenție și chiar detectarea din timp a potențialelor avarii.

”Ca urmare a acestor investiții masive de peste 15 milioane de lei care se fac în infrastructura electrică din Florești, vom ajunge la nivelul rețelelor electrice din municipiul Cluj-Napoca.

Am astfel încrederea că aceste situații neplăcute cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică în preajma sărbătorilor vor ține în curând de domeniul trecutului Floreștiului”, a conchis Bogdan Pivariu.

Acesta a mulțumit întregii echipe D.E.E.R., care, cu mult profesionalism, l-a primit astăzi în ședința de lucru:

-D-nei Mihaela Rodica Suciu, Director General

-D-lui Vasile Farcas, Director operațiuni rețea

-D-lui Ovidiu Popescu, Director sucursala Cluj

-D-lui Pop Cristian, Șef centru Cluj

-D-lui Marius Moldovan, Șef serviciu proiectare

-D-lui Costin Leach, Șef serviciu Investiții jud. Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.