Protest la Curtea de Apel Cluj. Mai mulți grefieri, care nu se aflau în sălile de judecată, au protestat nemulțumiți fiind de salarizare.

Oamenii se plâng că există o decizie a CCR care spune că și personalul auxiliar face parte din „Justiție”, însă salariile lor nu sunt calculate conform acestei decizii.

Federația Projust arată că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a recomandat ordonatorilor de credite, ca în cadrul aceleiași categorii profesionale şi familiale   ocupaţionale să nu existe o salarizare diferită, raportată  la mai multe valori sectoriale. Diferenţele de salarizare în „Justiţie” trebuie să rezulte exclusiv din coeficienţii  de multiplicare specifici fiecărei funcţii şi grad, care se aplică valorii de referinţă sectorială maximă, aflată în plată, de 405 lei, la care se adaugă majorarea de  10% prevăzută de Lege, potrivit reprezentanților federaţiei sindicale a personalului din cadrul instanţelor şi
parchetelor din România, care au transmis un memoriu premierului Sorin Grindeanu și ministrului Justiției, Florin Iordache.

Grefierii clujeni au ieșit în stradă și chiar au pornit într-un marș pe stăzi, cerând să aibă și ei un angajator cu care să poată colabora. Apoi grefierii se plâng că, în continuare există o lipsa de personal în instanțe.