În semn de recunoștință pentru o activitatea artistică dedicată promovării valorilor folclorice autentice Primăria Municipiului Baia Mare i-a oferit maestrului Dumitru Dobrican o diplomă de excelență. Rapsodul popular instrumental a aniversat 50 de ani de activitate artistică.

Baia Mare a devenit pentru câteva zile capitala folclorului românesc. În  zilele de 21 şi 22 iunie în Baia Mare se desfăşură Festivalul-concurs „Ion Petreuş”. 

Dobrican este considerat de colegi ca fiind cel mai fidel angajat al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania.

 „De-a lungul timpului legăturile dintre oameni au devenit atât de puternice, sentimentale şi afective încât ne considerăm ca într-o familie. Dumitru Dobrican a pregătit câteva momente deosebit de frumoase, profunde şi româneşti pentru public şi pentru telespectatori, deoarece va fi şi o emisiune-medalion aniversar pentru Dumitru Dobrican care a fost cel mai fidel angajat al acestei instituţii”, a spus directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.

La competiţie s-au înscris 18 concurenţi din diferite colţuri ale ţării. Evenimentul este organizat pentru prima dată în colaborare cu emisiunea Tezaur Folcloric, astfel încât spectacolele vor fi transmise în direct de televiziunea română. În ambele zile vor exista şi momente aniversare.

Foto: facebook.com