FOTO ȘI VIDEO Polițiștii clujeni au împărțit înghețată șoferilor disciplinați. A avut loc și o demonstrație de conducere defensivă

FOTO ȘI VIDEO Polițiștii clujeni au împărțit înghețată șoferilor disciplinați. A avut loc și o demonstrație de conducere defensivă

Poliţiştii clujeni au finalizat, vineri, activităţile în cadrul Maratonului prevenirii criminalităţii. Șoferii disciplinați au primit închețată!

La Dej, în cadrul acțiunii au fost pregătite două simulări de accident rutier cu urmări grave, având ca și cauze generatoare traversare neregulamentară și neacordare de prioritate pentru autovehicule. Așa cum se întâmplă la fiecare accident rutier real, au intervenit echipajele de poliție rutieră, SMURD, Ambulanță SAJ, ISU – echipaj de stingere a incediului. Scopul a fost de a atrage atenția participanților la trafic asupra importanței respectării regulilor elementare de circulație.

În același context, piloții Napoca Rally Academy au realizat o demonstrație de conducere defensivă, executând manevre de redresare a unui autovehicul care pierde aderența.

De asemenea, în toate municipiile și în orașul Huedin a fost organizată o acțiune inedită în trafic. Polițiștii rutieri au ”sancționat” cu câte o înghețată  participanții la trafic care au fost surprinși ca au respectat regulile de circulație.

Au fost organizate, în total, 33 de întâlniri cu grupurile vulnerabile, 22 în mediul urban și 11 activități în mediul rural. Polițiștii au participat la activități de educație rutieră în școlile din municipiile Cluj-Napoca și Turda.

De asemenea 13 polițiști din mediul rual au desfășurat activități preventive în școlile din 7 comune clujene – Apahida, Florești, Dăbâca, Borșa, Aluniș, Cornești  și Mărișel.

 

Categories: ACTUALITATE, Cluj, Eveniment

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*