Echipa noastră neobosită continuă să salveze nou nascuții cu malformații cardiace grave congenitale care ajung la Tg. Mures pentru tratament chirurgical.

Razvan este din Deva, are aproape 2 luni și a fost internat de urgență în stare clinică gravă, într-o situație amenințătoare de viață, fiind testat COVID POZITIV.

Intr-o perioadă în care în România șansa la supraviețuire a acestor nou născuți pare să fie legată de posibilitatea de a fi trimiși pentru tratamentul salvator in străinătate, la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș o echipă multidisciplinară continuă să se încăpățâneze să facă performanță și să opereze copiii din România în România.

Riscul infectării personalului medical și disconfortul produs de echipamentul de protecție specific este depășit de satisfacția salvării vieții unui copil a cărui șansă la viață este in mâna unor profesioniști de excepție pe care am onoarea să îi conduc în mod colegial.
Este a patra intervenție efectuată în urgență la copii în acest început de an la Tg.Mures și ne bucurăm pentru fiecare viață salvată.
Dr Horatiu Suciu