Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au pus  în circulație 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6.Noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiţionat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilităţi pentru persoanele cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru cei nevăzători, landouri pentru copii si alte dotări.

Noile autobuze au 144 de locuri, din care 39 pe scaune și o lungime de 18 metri. Acestea vor deservi liniile cele mai lungi, în special pe liniile 24, 48, 30, 35, 43.

Astfel, acestea completează parcul auto al CTP, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj-Napoca vor circula și noile autobuze electrice anunțate de Primărie – cu finanțare elvețiană, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi. Valoarea totală a celor 15 noi autobuze articulate a fost de 21.348.600 lei. Sursa de finanțare o reprezintă creditul contractat de CTP Cluj și garantat de Primăria Cluj-Napoca.

Primarul Clujului, Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea și directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag au prezentat astăzi noile mijloace de transport și au vorbit despre următoarele planuri de dezvoltare în acest domeniu.

Primarului Clujului si directorul CTP Cluj, declaratii despre noile autobuze care circula in Cluj Napoca!

Primarului Clujului si directorul CTP Cluj, declaratii despre noile autobuze care circula in Cluj Napoca!

Publicată de Pagina de Transilvania pe Joi, 12 Aprilie 2018