Clujul este Raiul animalelor sălbatice. După ce în urmă cu câțiva ani, o turmă de porci mistreți au ajuns printre blocurile din cartierul Mănăștur, acum o căprior a ajuns în Parcul Central al orașului.

Acțiune salvare căprior în Parcul Central

În data de 25.04.2017, la ora 02.50 , la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a fost semnalată prezența unui căprior pe strada Drăgălina, mai apoi pe raza Parcului Central „Simion Bărnuțiu”.

Au fost trimise la fața locului mai multe echipaje de poliție locală și a fost solicitat sprijinul Centrului de specialitate din cadrul R.A.D.P. Cluj-Napoca pentru capturarea animalului sălbatic în condiții de siguranță.

Având în vedere faptul că  nu s-a reușit imobilizarea animalului cu o încărcătură tranchilizantă, căpriorul, în vârstă de aproximativ doi ani,  a fost ghidat de către echipajele mobile ale Poliției Locale, în prezența unui medic veterinar, prin cartierul Grigorescu (Pod Garibaldi, Str. Octavian Goga, Str. Gen. Eremia Grigorescu etc.), astfel încât la ora 05. 10 a ajuns în siguranță în habitatul natural, de unde a pătruns accidental pe străzile municipiului și pe raza Parcului Central „ Simion Bărnuțiu”.

 

Publicitate