GABRIEL ZETEA: „De ce toate investițiile mari trebuie dirijate către Cluj?”

GABRIEL ZETEA: „De ce toate investițiile mari trebuie dirijate către Cluj?”

Într-o postare amplă pe pagina s-a de socializare, Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, spune că atât Consiliul Judetean Cluj cât si membrii PNL, prin declarațiile din ultima perioadă, pun în pericol realizarea Spitalului Regional Cluj.

Iată postarea:

„Fac un apel public catre Consiliul Judetean Cluj si PNL sa nu pericliteze constructia noului Spital Regional la Cluj.
Am vazut prea multe interventii publice in ultima vreme ale liberarilor clujeni care incearca tergiversarea procedurilor demarate de catre Ministerul Sanatatii. Spitalul Regional Cluj va fi construit de catre Ministerul Sanatatii si putem avea incredere cu totii in experienta doamnei ministru Sorina Pintea care a demonstrat la Baia Mare ca poate construi spitale moderne si performante. Nu am acceasi garantie ca administratia clujeana poate construi un spital de aceasta magnitudine. Spitalul Regional se adreseaza tuturor locuitorilor din nord-vestul Romaniei si vrem cu totii sa il vedem finalizat cat mai repede.
Asadar, dragi colegi membri PNL Cluj, stopati aceste declaratii politice si lasati Ministerul Sanatatii sa continue politica de crestere a calitatii serviciilor medicale catre romani, altfel noi, la Baia Mare, suntem mai mult decat dispusi sa oferim intregul suport pentru un astfel de spital!”, scrie Gabriel Zetea pe site-ul său de socializare. 

Prin vocile lui Alin Tișe ( președinte CJ Cluj / PNL  ), Daniel Buda ( europarlamentar PNL ) și Emil Boc, se pare că Clujul nu renunță la ideea de a construi pe cont propriu spitalul regional, în ciuda opoziției Ministerului Sănătății, mai ales după ce a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru a deveni beneficiar al proiectului, însă mai are de trecut un ultim hop: acordul Guvernului de la București.

Regiunea Nord-Vest este formată din încă 6 județe: Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Dintre cei 5 șefi de consilii județene de la care Alin Tișe așteaptă sprijin pentru ca Clujul să preia proiectul spitalului regional, doar trei au acceptat să vorbească despre o eventuală susținere pentru acest proiect: președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor (UDMR), șeful CJ Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) și șeful CJ Sălaj, Tiberiu Marc (PSD).

PNL: Suntem în fața unei minciuni inadmisibile la nivel guvernamental. Se cere DEMISIA Sorinei Pintea. Solicitarea o vizează și pe Rovana Plumb

 

 

Categories: Administrație

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*