Foto: Pagina de Transilvania

Un preot care a devenit antreprenor produce într-un atelier din județul Cluj praline din ciocolată belgiană cu foiță de aur sub formă de inimoare și diamante, special pentru Valentine’s Day, pictate manual.

”Folosim ciocolată neagră de 60%, care este mult mai sănătoasă, adusă din Belgia. Sunt produse ultrapremium, exclusiviste, praline cu foiță de aur comestibil sub formă de inimioare și diamante, special pentru îndrăgostiți de Valentine’s Day. Procesul de producție durează cam trei ore. Nu producem cantități industriale, ci doar câteva zeci de kilograme pe zi. Este vorba despre praline lucrate și pictate manual, culorile fiind pe bază de unt de cacao, iar rețetele sunt de proveniență belgiană. Ganajul, umplutura, este diversă și conține ciocolată, frișcă, piureu de fructe – zmeură sau căpșuni, vinars sau capucino. Pralinele pot constitui un cadou dulce într-o zi specială”, a declarat Criste.

Și cutiile în care se vând pralinele sunt comandate special, în funcție de numărul pralinelor care încap în ele, desfacerea având loc mai mult online.

Dinu Criste este preot ortodox care oficiază pe timpul verii, duminica, slujbe religioase în biserica din Muzeul Satului din Cluj-Napoca iar iarna într-o biserică din comuna Florești.

Afacerea cu ciocolată a pornit-o după ce a obținut o finanțare prin programul Start Up Nation de 44.000 de euro, aparatura din atelierul de producție ciocolată fiind de proveniență italiană.

Foto: Pagina de Transilvania

Publicitate