Foto: 123RF

Cui nu îi plac gogoșile? Încearcă o rețetă inedită cu iaurt și sirop. Rețeta este foarte ușor de realizat și este necesar un timp mediu.

Ingrediente:

  • 500 g făină

  • un praf de sare

  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

  • 475 iaurt

  • ulei vegetal, pentru prăjit

Pentru sirop:

  • 75 g zahăr tos

  • 2 linguri suc limetă

  • 3 linguri apă

  • coaja rasă fin de la 1 limetă

Modalitate de preparare:

  1. Cerneți făina, sarea și bicarbonatul într-un castron mare și amestecați totul cu iaurt.

  2. Frământați bine compoziția, până se obține un aluat fin.

  3. Între timp se prepară siropul.

  4. Amestecați ingredientele într-un vas și fierbeți până când se dizolvă zahărul, apoi lăsați siropul la foc mic să clocotească.

  5. Din aluatul preparat, luați cu lingura compoziție și tunați într-o tigaie cu ulei foarte bine încins.

  6. Mențineți gogoșile aproximativ 1 minut până când se ridică la suprafață.

  7. Scufundați gogoșile în sirop pe rând și serviți ca atare sau cu înghețată.

Foto: 123RF