Grădinița devine obligatorie de anul viitor! Ce modificări se mai anunță în educație

Grădinița devine obligatorie de anul viitor! Ce modificări se mai anunță în educație

Grădinița va deveni obligatorie de anul viitor, în condițiile în care în România există un deficit de grădinițe, mai ales în zonele rurale. Senatul a aprobat un proiect de modificare a Legii Educației, care prevede înscrierea obligatorie a copiilor mici, în funcție de vârstă. De la anul, grupa mare, din 2023, cei de 4 ani, iar cei mai mici, până în 2030, scrie libertatea.ro! 

Iniţiatorii modificării legii educației, PSD şi UDMR, au susţinut că peste un sfert din copiii care trăiesc în mediul rural nu sunt înscrişi la grădiniţă. Asta le îngreunează asimilarea cunoştinţelor în primii ani de şcoală.

Opoziția a acuzat însă puterea că legea nu poate fi aplicată din cauza lipsei de grădiniţe, PSD și UDMR au promis însă că, până la intrarea în vigoare a legii, vor fi construite 2.500 de grădiniţe noi, arată Digi24.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța săptămâna trecută posibila desființare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a. Mai mult, din 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a.

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat „dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a „se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul „o evaluare intermediară”.

Categories: ACTUALITATE, Educație

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*