Grevă spontană la CFR. Zeci de trenuri au fost OPRITE în gări

Grevă spontană la CFR. Zeci de trenuri au fost OPRITE în gări

Zeci de trenuri, inclisuv două care circulă pe rute internaționale au fost oprite miercuri dimineața în gări, în urma unui protest spontan al angajaților CFR. Practic, din cauza grevei, peste 100 de trenuri au fost afectate.

Sindicaliștii cer salarii mai mari și un nou contract de muncă. Greva a început dimineața, la ora 7 când călătorii s-au trezit că trenurile nu mai pleacă din gări.

Potrivit CFR SA, la ora 9.20 erau oprite patru trenuri în Regionala Bucureşti, 36 în Regionala Cluj, 40 la Braşov, 20 la Iaşi, trei la Craiova şi 20 la Timişoara.

În total, până la publicarea astei stiri, 114 trenuri erau afectate de greva angajaţilor CFR, cele mai multe garnituri fiind oprite în staţiile din Galaţi, Braşov sau Timişoara.

„Acest protest are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR SA a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor. Menţionăm faptul că, administraţia a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea CCM pentru perioada 2017/2018 pentru a asigura astfel protecţie socială angajaţilor, relaţii de muncă echitabile, precum şi un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei după expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de muncă”, a transmis CFR.

La ora 15.00, sindicaliștii au fost chemați la negocieri la Ministerul Transporturilor.

Conducerea a atras atenția salariaţilor că acestă formă de protest încalcă procedurile legale și aduce grave prejudicii companiei.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*