Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa.

Procurorul general Bogdan Licu a anunţat, vineri, că la DIICOT a fost declinat un dosar constituit ca urmare a dispariţiei primei fete şi că există posibilitatea ca dosarul în care este cercetată moartea Alexandrei să fie preluat de către Direcţie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, aria furnizată de STS avea circa 2 km pătraţi.

CITESTE SI: Gabriel Leș cere trecerea STS sub coordonarea Ministerului Apărării Naționale

Aceleaşi surse spun că lucrurile au decurs în felul următor:

– ora 11 dimineaţa (data de 25 iulie), Alexandra a sunat de 3 ori la 112

– căutările au început fără mandat, deoarece legislaţia în vigoare nu presupune nişte date clare privind mandatele de căutare în cazul dispăruţilor

– primul mandat a fost obţinut la ora 18, pe baza locaţiilor STS, iar percheziţia a avut loc la ora 20.00

– un nou mandat de localizare a fost cerut la ora 2 noaptea

– la ora 6 dimineaţa, poliţiştii au primit mandatul şi au intrat în casa lui Gheorghe Dinca.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, poliţiştii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunţat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

“Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25
– 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
– 11:07:53: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36
– 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
– 11:12:51: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală”, a transmis STS.

STS a anunţat că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

“Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului“, se arată în comunicatul STS.

Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă poate stabili cu o mai bună acurateţe poziţia celor care solicită ajutor la numărul de urgenţă 112, inclusiv prin aflarea latitudinii şi longitudinii la care e apelantul.

Principalul suspect se numeşte Gheorge Dincă, are 57 de ani şi este tată a 3 copii. Fiica bărbatului trăieşte în Timişoara, iar băieţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Gheorghe Dincă nu a recunoscut nicio faptă în faţa procurorilor.

CITESTE MAI MULT AICI.