Horia Şulea, primarul comunei clujene Floreşti a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie

408

Magistraţii Judecătoriei Cluj l-au condamnat vineri, 27 decembrie, pe Horia Şulea, primarul comunei clujene Floreşti, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie.

Tot 3 ani de închisoare cu suspendare a primit și pe fostul primar Ioachim Vancea dar şi  Florin Zanc, directorul tehnic, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie, scrie muzicainstantelor.ro

Cei trei mai au o cale de atac, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii l-au acuzat pe Sulea pentru că în calitatea sa de primar şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

CITESTE SI: VIDEO | DAVID CICEO: “Este o reuşită extraordinară a aeroportului.” Aeroportul din Cluj-Napoca primește 10 milioane de euro pentru dezvoltare.

Horia Sulea este acuzat de trei infracţiuni de abuz in serviciu dupa ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270 de mii de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz in serviciu (salubrizarea stradala din 2010- 2012, cat si pentru deszapezirea din 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu in ce priveste atribuirea contractelor de deszapezire din mandatul lui Vancea.

II. condamnă pe inculpatul Ş H P, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul Ş H P la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. condamnă pe inculpatul Ş H P la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie. contope?te cele 3 pedepse aplicate inculpatului şi aplică astfel acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Cluj. pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Cluj; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. interzice inculpatului Ş H P drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. 1968 de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii suspendă şi executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 864 C.pen. 1968 privind cazurile de revocare a beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii de noi infracţiuni sau al neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege şi stabilite de instanţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.