Hoți ingenioși. Au spart mai multe mașini printr-o metodă mai mult decât originală

278
Foto: Arhivă

La data de 14 noiembrie, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat doi bărbați, de 45 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de furt calificat, transmit cei de la IPJ Bihor.

Aceștia sunt bănuiți că, la data de 27 octombrie, în timp ce unul dintre cei doi bărbați ar fi asigurat paza locului, celălalt ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie-recepție transmis de cheia originală și ar fi furat, dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din Oradea, un laptop, o pereche de căști și un mouse, cauzând un prejudiciu estimat la 1.500 de euro.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, la 29 octombrie, prin același mod de operare, ar fi furat 5.448 de lei, dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism parcat pe o altă stradă din localitate. Aceeași bărbați sunt bănuiți că, la 6 noiembrie, în timp ce unul dintre ei asigura paza locului, celălat ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie-recepție transmis de cheia originală și ar fi sustras 17.400 de lei, dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism parcat.

Sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii i-au depistat în flagrant delict pe cei doi bărbați, în timp ce, folosind același mod de operare, ar fi încercat să fure bunuri din alte patru autoturisme aflate în parcarea unui centru comercial din Oradea.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, la data 14 noiembrie, polițiștii i-au reținut pe cei doi bărbați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. A doua zi, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar, ulterior, Judecătoriei Oradea, care a emis pe numele ambilor bărbați câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.