În Republica Moldova s-a votat ieri o Declarație de unire cu România . Potrivit Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”, citată de news.ro, semnatarii declarației își exprimă atât bucuria de a sărbători Centenarul Marii Uniri alături de români, cât și „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

Documentul a fost adoptat ieri de către primarul comunei Parcova, Marcel Snegur, alături de consilierii locali. și arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”.

O ”unire” a Republicii Moldova cu România s-a produs, totuși, la finalul anului 2017. Este vorba despre o ”unire energetică”.   Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială a oferit un pachet de finanţare în sumă de 270 de milioane de euro pentru a asigura interconectarea permanentă între reţelele electrice din Moldova şi România, potrivit unui comunicat al băncilor finanţatoare, scrie libertatea.ro

 

 

Foto: libertatea.ro