Infracțiunile motivate de antisemitism în Germania au crescut cu 10% în 2018

347

Infracțiunile motivate de antisemitism, înregistrate în Germania, au crescut cu aproape 10% în 2018, în timp ce atacurile violente au crescut cu aproximativ 60%, a informat miercuri Guvernul german, relatează site-ul postului France 24.

Poliția a înregistrat 1.646 infracțiuni motivate de antisemitism în 2018. Printre acestea, 62 cazuri sunt violențe în urma cărora 43 de persoane au fost rănite.

Creșterea fluxului de imigranți și refugiați musulmani care ajung în Germania a dus la dezvoltarea formațiunii politice de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), care a devenit, în 2017, cel mai mare grup de opoziție din Parlament.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, invitat de onoare la Conferința internațională de Securitate de la München

Co-liderul partidului, Alexander Gauland, a descris crimele din timpul regimului nazist împotriva evreilor și a altor minorități ca fiind un episod minor „într-o mie de ani de succes din istoria Germaniei”.

Un alt politician de rang înalt din AfD, Bjoern Hoecke, a declarat că Memorialul Holocaustului din Berlin este „un monument al rușinii”.

Președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Josef Schuster, a acuzat AfD că ar promova ura împotriva refugiaților, musulmanilor și evreilor.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Elementum, peste 20 de hectare de activități pentru întreaga familie, la Cluj, În iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.