Testele grilă la BAC și Evaluarea Națională nu vor mai fi introduse din 2019.Ministrul interimar al Educației și reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor au stabilit în cadrul unei ședințe amânarea cu un an. Despre subiect se discută abia pentru 2020.

„În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. Educația reprezintă obiectivul prioritar al guvernului Dăncilă”, a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, potrivit Edupedu.ro, citat de libertatea.

În cadrul discuției, Rovana Plumb a discutat cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor s-a discutat despre noile modele de subiecte pentru examenele de anul viitor.Ministerul Educației Naționale a decis de asemenea și modificarea structurii subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conține 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals.

Ministerul Educației susține că prin această modificare se încearcă o notarea mai obiectivă a elevilor. De cealaltă parte, elevii, profesorii și părinții spun că nu au fost consultați cu privire la această modificare, precizând că schimbările au rolul de a crește artificial promovabilitatea la BAC, răspunsurile fiind mai ușor de copiat.

Foto: canal3.md