VIDEO | Investiții Europene în infrastructura Maramureșului: Podul peste Tisa – Un simbol al cooperării regionale

În anul 2024, autoritǎțile din Maramureș se pregătește să termine lucrări de amploare la obiective de importanță vitală pentru dezvoltarea regională. Printre acestea se numără noul pod peste râul Tisa, precum și centurile ocolitoare ale orașelor Baia Mare și Sighetu Marmației. Aceste proiecte reprezintă nu doar investiții în infrastructură, ci și un simbol al angajamentului pentru modernizarea și conectivitatea regiunii.

Acest proiect monumental, evaluat la peste 40 de milioane de euro, promite să aducă o nouă eră de dezvoltare pentru Sighet și întregul județ.

Recent, patru europarlamentari au făcut o vizită la șantierul podului peste Tisa, confirmând că finanțarea europeană asigurată prin POIM este bine gestionată. Printre aceștia s-a numărat și Andrey Novakov, coordonatorul EPP REGI, care a evidențiat importanța acestui proiect pentru întreaga regiune.

Valoarea totală a proiectului se ridică la impresionanta sumă de 147,9 milioane de lei, iar sursele de finanțare din fonduri europene confirmă voința Uniunii Europene de a sprijini dezvoltarea regională în zone precum Maramureșul. Acest pod nu doar că va facilita mobilitatea și accesul către Sighet și regiunea înconjurătoare, dar va servi și ca un exemplu de excelență în gestionarea proiectelor de infrastructură.

Însă, angajamentul pentru modernizare nu se oprește aici. Podul Istoric peste Tisa va urma curând să intre într-un proces de reabilitare, asigurându-se astfel că patrimoniul istoric și cultural al regiunii este conservat și pus în valoare pentru generațiile viitoare.

În concluzie, proiectul podului peste Tisa din Sighet este mai mult decât o simplă lucrare de infrastructură. Este un simbol al progresului, cooperării europene și angajamentului pentru dezvoltare regională durabilă. Maramureșul privește cu încredere către viitorul său, știind că aceste investiții vor aduce beneficii semnificative comunităților locale și vor consolida legăturile între oameni și regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.