Iohannis, invitat de onoare la Conferința internațională de Securitate de la München

Iohannis, invitat de onoare la Conferința internațională de Securitate de la München

Președintele Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München- Germania.

El deschide seria de dezbateri în calitate de înalt reprezentant al statului care deține Președinția CUE.

CITEȘTE ȘI: Agenția Națională a Medicamentului confirmă retragerea medicamentului Eurespal

”Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München, Republica Federală Germania. Președintele României va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de Cancelarul Federal al Germaniei, doamna Angela Merkel, și de Președintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah Elsisi, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține în prezent Președinția Uniunii Africane”, se aratră într-un comunicat de presă al Președinției.

Potrivit sursei citate, agenda actualei ediții cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv privind relația transatlantică, prioritățile NATO, viitorul proiectului european și cooperarea dintre Uniunea Europeană și NATO.

CITEȘTE ȘI:  Festivalul Elementum, peste 20 de hectare de activități pentru întreaga familie, la Cluj, În iunie

”Conferința internațională de Securitate de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reunește, încă din 1963, lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare. Conferința reprezintă un reper esențial al dezbaterilor din domeniul securității la nivel european și euro-atlantic și permite dezbateri și schimburi de idei informale pe teme care țin atât de actualitate, cât și de perspectivă”, se mai arată într-un comunicat.

Categories: ACTUALITATE

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*