Istoria castelelor transilvănene transmise prin jucării

Istoria castelelor transilvănene transmise prin jucării

Peste treizeci de voluntari și în jur de 150 de copii s-au jucat cu jucăriile EduCastel la Racoș (județul Brașov) și Vârghiș (Covasna) în cadrul proiectului derulat în programul Castel în Transilvania. Voluntari au învățat despre metodologia acestor jocuri și jucării, după care le-au și încercat, împreună cu copiii locali.

Prin cele 12 jocuri și jucării, copii cu vârsta între 4-12 ani pot învăța despre clădiri monumente, perioade istorice, stil de viață, personalități istorice care fac parte din istoria bogată a castelelor transilvănene. Aceste jucării interactive oferă o modalitate de a învăța prin experimentare și participare directă.

„Prin aceste jucării, familiile care se cazează la noi, se pot apropia mai mult de castele. Pe lângă faptul că funcționăm ca și hotel, încă de la început am avut scopul ca și comunitatea locală să cunoască acest castel, și în viitor ne dorim să organizăm mai multe zile deschise în acest scop, iar aceste jucării vor prezenta o atracție în plus”, consideră Rácz Lilla, proprietara castelului Daniel din Vârghiș.

Câte un set din trei tipuri de jucării (Cuburi de castel, Găsește intrusul și Castel-memo) a fost personalizat pentru castelul Sükösd-Bethlen din Racoș, respectiv pentru castelul Daniel din Vârghiș. Jucăriile sunt trilingve (română, maghiară, engleză) și în cea mai mare parte sunt fabricate din materiale naturale, lemn, nisip, apă și piatră.

Categories: ACTUALITATE

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*