Italia, zguduită de patru seisme

Italia, zguduită de patru seisme

Patru cutremure au zguduit centrul Italiei. Trei persoane, date dispărute după o avalansă.

Centrul Italiei a fost zguduit de mai multe cutremure. În total, patru seisme cu magnitudinea de peste 5 au avut loc în zona L’Aquila, zonă afectată anul trecut de alte seisme puternice. În luna august, 297 de oameni, dintre care 11 români, au murit în urma unui seism care a distrus aproape complet localitatea Amatrice.

Unul dintre fermierii, dați dispăruți ieri, a fost găsit mort în casă, după ce tavanul casei sale s-a prăbușit. În urma seismelor, în zona afectată a avut loc și o avalanșă, care a luat pe sus trei persoane, ce sunt date, de asemenea,  dispărute. Cutremurele au avut peste 200 de replici, iar 65 dintre ele au avut magnitudini între 2 și 3,5. Experții susțin însă că există riscul ca Italia să fie zguduită de un alt cutremur de peste 5 grade.

O mamă și copilul ei au fost scoși în viață de sub dărâmăturile unui imobil din localitatea Castiglione Messer Raimondo.

„Pompierii au scos de sub dărâmături un copil și pe mama lui”, au anunțat pompierii pe Twitter, precizând că amândoi, în stare de hipotermie, au fost evacuați cu elicopterul spre un spital din regiune.

Autoritățile au specificat că intervenția a avut loc în „condiții extreme” care s-au aflat „dincolo de limite”, în plină furtună de zăpadă.

Castiglione Messer Raimondo se află în regiunea Abruzzo, la câțiva zeci de kilometri est de zona de epicentru a seismelor de miercuri. Echipele de salvare își continuă verificările, dar până în prezent nu s-au înregistrat victime.

Categories: ACTUALITATE, Externe

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*